Paasproject: God’s hart KLOPT voor jou

Het is wat he, in coronatijden de kinderen toch meegeven wat Gods Woord ons vertelt over Pasen! We hopen dat dit Paasproject jullie een HART onder de riem kan steken en wat inspiratie kan geven om met de paasboodschap aan de slag te gaan. Hosanna, Jezus leeft – ja, dat KLOPT!

Dit pakket werd zo samengesteld dat je zelf kan uitkiezen wat voor jouw situatie het beste past. Zowel kinderwerkingen als gezinnen kunnen het gebruiken.

Op deze website vind je alle downloads en  ondersteunende video’s.

Leuk extraatje: stuur ons een foto van jouw paaskruis, paastuintje, opstandingskoekjes of kleurplaat en je maakt kans op één van de 3 leuke kinderprijzen*!

Inhoud paasproject

  • Paaszoektocht met paasverhaal
  • Paasquiz: Wie is het?!
  • Maak je eigen paastuintje in 5 stappen
  • Gods hart KLOPT voor jou: Maak je eigen paaskruis.
  • Verrassende opstandingskoekjes
  • Kleurplaat

HO – STOP!

Je dacht toch niet dat het Goede Nieuws stopt na Pasen???

Paaszoektocht met paasverhaal

Op zoek naar de betekenis van Pasen aan de hand van een leuke zoektocht. De elementen van de paaszoektocht en het paasverhaal horen samen. Het is het mooist als je zelf alle elementen van de paaszoektocht bij elkaar zoekt, maar als je ze niet kan vinden kan je ook het knipblad afdrukken en die elementjes uitknippen.

Verstop de elementjes bijvoorbeeld in lege paaseieren of leuke doosjes. Bij elk element hoort ook een kort tekstje. Knip deze ook uit en stop ze bij het elementje.

TIP voor kinderwerkingen die zelf geen groepsactiviteit organiseren: maak een pakketje voor elk kind en verras hen met een leuke, betekenisvolle activiteit om thuis te doen!
Misschien kan je zelfs een ZOOM-moment organiseren waarop alle kinderen het pakket samen openen en je het paasverhaal vertelt? Ook ideaal om de paasquiz te spelen 😉

Het verhaal kan je zelf voorlezen, door de kinderen laten lezen… of beluister het hier!

Rosa van het EJV Kidsteam (bekend van o.a. de Kidsweek) leest het verhaal aan je voor. Ook leuk om tijdens een zoomdienst te gebruiken als Kidsmoment!

Creatief aan de slag

Maak een paastuintje in 5 stappen

Pasen een letterlijk plek geven in huis, dat doe je met een paastuintje. Je ziet de heuvel Golgotha, de 3 kruisen, het graf en de steen die eerst voor  het graf ligt en op paasochtend verschoven wordt.

Bekijk hoe Rebecca haar tuintje maakt en je ziet meteen hoe het moet.

God’s hart KLOPT voor jou – KLOP je mee?

Het kruis is één van de krachtigste beelden van Pasen. Maak jij er ook één? Je moet wel even héél hard kunnen KLOPPEN, maar dan heb je ook iets leuks 😉

Onze handige harry James van het EJV Kidsteam toont je stap voor stap hoe je er aan begint!

Opstandingskoekjes tonen het lege graf

Een leuk (en vooral lékker!) beeld van pasen zijn de opstandingskoekjes. Met een paar basic ingrediënten kan je zien hoe enkel de doeken achterblijven in het graf.

Ella en haar mama tonen je waar elk ingrediënt voor staat en hoe je er een lekker opstandingskoekje van bakt.

Paasquiz: Wie is het?!

“Ik stief aan een kruis om jou te redden”
“Jezus?”
KLOPT!!

Die vraag was natuurlijk wel een klein beetje gemakkelijk… Maar weet je ook het antwoord op wie de hogepriester was in de tijd van Jezus? Of wie het kruis droeg toen Jezus naar Golgotha liep?

Doe de quiz en ontdek wie de personen uit het paasverhaal het beste kent!

De quiz heeft 3 gradaties van moeilijkheid. De makkelijkste vragen zijn geschikt voor kinderen vanaf +/- 5 jaar, maar jij kent de kinderen natuurlijk het best. 

Kleurplaat Pasen

Noemi ging de uitdaging aan om een kleurplaat te tekenen voor onze EJV Kids! 

Kleur jij ook mee?

* Voorwaarden winactie:
Deelname aan de winactie kan voor kinderen tot en met het zesde leerjaar. Stuur een foto van jouw werkje voor 30 april 2021 naar kids@ejv.be!
Er worden 3 kidsprijzen uitgedeeld, maximum 1 per gezin.